Anjunadeep indgår samarbejde med Twitch

Snakken om ophavsret på Facebook, YouTube og Twitch har aldrig været større end det er tilfældet under denne COVID-19 lockdown, som fortsat står på flere steder i verden. Nu indgår det første label en aftale med Twitch.tv, så DJ’s helt lovligt kan streame og mixe deres musik live.

“Streaming er eksploderet”

Oprettelsen af nye brugere er eksploderet under COVID-19 udtaler en presse ansvarlig fra Twitch.tv

“Vi har siden nedlukningen af diverse lande rundt omkring i verden, set en helt usædvanlig tilgang af nye brugere, særligt fra DJ og musik miljøet. Vi er glade for de mange nye brugere, hvorfor vi arbejder intensivt med diverse labels og pladeselsskaber. Vi er nu glade for at kunne meddele, at vi har lukket den første aftale med Anjunadeep.”

I Twitch’s regler og vilkår står der skrevet, at musik i forbindelse med fx. livestreaming af DJ sets ikke må anvendes hvis du ikke er den oprindelige ejermand af det pågældende stykke musik som afspilles. Alligevel kan man med få klik høre musik fra alverdens forskellige genre uden problemer.

Twitch er klar over, at der ligger en særlig stor gråzone, særligt efter COVID-19, og derfor er de nu klar til at tage dialogen op med pladeselskaberne.

Anjunadeep giver tilladelse til 500+ tracks

Midt i hele diskussion omkring rettigheder er det i sidste uge lykkedes Twitch, at lukke den første aftale med det første label. (red. Anjunadeep)

Anjunadeep har i forbindelse med forhandlingerne givet grønt lys til at mere end 500 tracks nu kan streames problemfrit. Man har derfor samlet de specifikke tracks på en lang liste hos Anjunadeep og Twitch, og kaldt dem “Twitch venlige tracks”.

Anjunadeep fortæller, at de har valgt at gå med til, at udbyde en del af deres tracks fordi de godt er klar over, at streminguniverset er eksploderet under COVID-19. De fortæller også at de i stedet for prøver at glæde sig over den eksponering deres musik vil få, uden at DJs’ene skal føle sig nervøse over om deres livestream bliver lukket ned.

Måske et skridt i den rigtige retning?

Med Anjunadeep’s nye aftale, er der måske blevet åbnet op for nye muligheder, hvis vi kigger streaming vejen. Der er ingen tvivl om, at der i fremtiden skal landes flere af disse aftaler med diverse labels og pladeselskaber, hvis livestreaming delen skal overleve.

Det helt store spørgsmål nu, er naturligvis om der sidder andre store labels derude, som er parat til at se positivt på den eksponering deres musik får via livestreaming, og om de tilmed også vil udbyde særligt udvalgte sange til livestreaming.

Hvad synes du om ideen, om forhåndsgodkendte numre til streaming?

DJ Danni J

DJ Danni J

Skriv et svar

Kort om bloggen

På vores blog bringer vi dig globale nyheder fra internationale festivaller, DJ’s og producere. Vi dækker selvfølgelig også nyheder fra den danske DJ branche.

Seneste nyheder

Følg os