Logic Pro X får ny kæmpe opdatering med blandt andet Live Loops

Den måske største opdatering siden Apple’s musik produktionssoftware så dagens lys har ramt Logic Pro X brugerne.

Apple har i dag frigivet en ny stor opdatering til deres musik produktionssoftware Logic Pro X. En opdatering, som flere producere og folk fra musik branchen omtaler, som den bedste og største siden Logic så dagens lys for første gang.

De store funktioner som eksperterne roser til skyerne, og som opdatering bringer til programmet er:

  • Apple Live Loops
  • Step Sequenzer Editor
  • Nyt sampling tool

Live Loops

Med opdatering til Logic Pro X 10.5 har udviklerne implementeret Live Loops funktionen, som er ganske velkendt fra fx. iPad udgaven af Logic.

Opdateringen gør det meget nemmere at tilføje sløjfer til dine loops, samt at sammensætte forskellige genre af loops der kan passe sammen.

Det nye Live Loops giver dig en langt større mulighed for at lege med sammensætninger af lyde, og loops uden at skulle tænke videre over, om sangene og lydene holder sine takter på en tidslinje. Logic Pro X og Live Loops gør med andre ord arbejdet for dig.

Det giver noget frirum for dig, som godt vil lære at producere musik, men kan samtidig også være et godt supplement til den erfarne producer, når der skal skabes idéer omkring nye melodier og beats.

Når du har sammensat dine Live Loops og lyde, kan du nemt og enkelt trække dem til din tidslinje i Logic og fortsætte din oprindelige produktion.

Apple Live Loops får en “Remix FX” funktion
Har du nogensinde bøvlet med tilføjelse af effekter som Filter, Gate og Bitcrusher til dine lyde i real time? Det laver “Remix FX” funktionen nu om på. Udviklerne bag Logic fortæller ikke noget om hvordan funktionen i praksis fungere, men lidt som vi kender Quantize fra en DJ pult tilpasses de effekter du tilføjer automatisk, så det lyder godt uanset om det er en hel sang eller et sammensat loop.

Som en lille bonus information, kan vi fortælle at dine Live Loops kan flyttes nemt i integrationen med Garage Band, som er Apple’s gratis version og bud på et stykke software, der kan producere musik.

Step Sequencer

Step Sequencer er en ny “editor” der giver dig mulighed for at programmere et mønster til din musikproduktion. Sequenceren er beregnet til at programmere lyde som fx. trommeslag og basslines. Apple forklarer, at den nye opdatering af deres Step Sequencer er kommet efter inspiration fra klassiske tromme og synth lyde. Da Apple beta testede den nye Sequencer foregik det under kodenavnet “The pure beat poesi”

Sampler & Quick Sampler

Den klassiske EXS24 sampler får nyt navn i Logic, og fremstår på listen over plugins fremover bare som “Sampler” – Apple har valgt at forenkle deres samplingsværktøj, for at gøre det nemmere for brugerne at benytte. De understreger dog at opdateringen ikke medføre nogle gener for dem, som tidligere har benyttet sampleren.

Den nye sampler åbnes nu op i et vindue for sig, og giver producere mulighed for at forme og danne lyden, præcis som de vil have det. Du kan nu trække lyde og sågar memoer ind fra “Finder” og begynde at omdanne lyden lige som du vil have det.

Et perfekt tidspunkt

Den nye opdatering til Logic Pro X kommer på et fantastisk tidspunkt når vi kigger ind i relevans. Naturligvis tager vi hos DJCom lang afstand fra de tragiske hændelser COVID-19 har medført fysisk, psykisk og økonomisk, men med en portion ekstra tid på hånden i disse tider ser det ud til at Apple bevist har valgt at smide denne opdatering.

Logic kan købes direkte fra App Store til 1699 kr.

DJ Danni J

DJ Danni J

Skriv et svar

Kort om bloggen

På vores blog bringer vi dig globale nyheder fra internationale festivaller, DJ’s og producere. Vi dækker selvfølgelig også nyheder fra den danske DJ branche.

Seneste nyheder

Følg os