Nu forsvinder alt dansk musik fra streaming tjenesten YouTube

Er du en af de glade danskere der engang i mellem kunne finde på at streame dansk musik via YouTube, så skal du inden længe til at finde dig en ny løsning. Google meddeler torsdag aften, at alt dansk musik fjernes fra YouTube inden for kort tid.

Der ønskes en fælles nordisk aftale

Google har meddelt at alt dansk musik fjernes fra YouTube inden for kort tid. I følge KODA skyldes det, at man i øjeblikket arbejder på en fælles løsning blandt de nordiske lande. KODA fortæller også at forhandlingerne allerede er igang, og at musikken fjernes for at lægge pres på de igangværende forhandlinger.

Aftalen skal ifølge Koda erstatte de norske, finske og danske komponist- og sangskriverselskabers lokale aftaler og samle dem i én fælles aftale med Google, således at nogle ikke føler sig snydt.

Ovenstående oplysninger stammer fra en officiel pressemeddelse fra KODA.

Google er klar over at det vil skabe frustrationer

Hos Google er man godt klar over at det vil skabe frustrationer hos de mange danskere der hver dag bruger og benytter YouTube til at lytte til musik.

Derfor håber Google også hurtigst muligt på, at kunne lukke en aftale, hvor alle parter kan blive enige om aftalevilkårene.

Administrerende direktør fra Google tilføjer også:

Det er ikke nogen hemmelighed, at vores medlemmer igennem mange år har været stærkt utilfredse med betalingsniveauet på YouTube. Og det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi fra Kodas side har været aktive fortalere for et opgør med tech-giganternes free-ride og underbetaling af kunstnerisk indhold i forbindelse med EU´s Copyright-direktiv. At Google nu kræver betalingen reduceret med knap 70 procent i en midlertidig aftaleforlængelse forekommer nærmest bizart.

Hos DJCom følger vi naturligvis udviklingen i denne sag, og vi holder naturligvis øje med hvad fremtiden bringer for dansk og generelt nordisk musik på YouTube.

Hvad mener du om at dansk musik fjernes fra YouTube?

DJ Danni J

DJ Danni J

Skriv et svar

Kort om bloggen

På vores blog bringer vi dig globale nyheder fra internationale festivaller, DJ’s og producere. Vi dækker selvfølgelig også nyheder fra den danske DJ branche.

Seneste nyheder

Følg os