Pioneer udgiver Rekordbox 6

En af de mest brugte softwares til DJ’ing har fået en mindre make-over og et ekstra boost i teknologien som giver Pioneer det første spring ind i Cloud-universet med Rekordbox 6.0

I DJ-branchen er det næppe mange der ikke kender til Pioneer’s “Rekordbox”. Den seneste tid har det især været Mac-brugere der har haft stort fokus på DJ-sofwaren, da programmet ikke var kompatibelt med Apple’s nye iOS Catalina, hvor det gode gamle iTunes forsvandt, og det nye musik-bibliotek blev til. Problemet skulle være løst med den nye version, men det er ikke det vi graver i ved den her artikel.

Hvad får du i Rekordbox 6.0?

 • DJM-V10 kompatibel.
 • Abonnements planer tilføjet (Kommer vi dybere ind i)
 • Tilføjet “MY PAGE”.
 • Tilføjet Cloud bibliotek synkronisering.
 • Tilføjet Mobil bibliotek synkronisering.
 • Tilføjet Inflyte (promotion-site) support.
 • Tilføjet Ableton Link funktion.
 • Tilføjet 3 farvet waveform.
 • Tilføjet Skin indstiillinger til at vælge imellem Dark/Light-mode – til fx. udendørs brug.
 • Tilføjet “Auto Relocate” funktion som automatisk finder dine manglende filer.
 • Tilføjet filter til “Attribute Column”.

The basics – Hvad kan du se?

WAVEFORM
Hvis vi kigger hurtigt på hvad du kan se på det nye Rekordbox, så vil du opleve at der er kommet en ny variation af deres 3-farvede waveform. Det giver et meget nemmere blik på highs, mids, og lows. Du kan altså nu se kicks, claps, hihats osv. ved den nye farve-inddeling.

DARK & LIGHT-MODE
Har du prøvet at spille på en sommerdag med høj solskin – så kender du til problemet. Du kan ikke se skærmen. Om det så er på afspilleren eller computeren, det er enormt frustrerende og stå og skulle ramme den rette vinkel, eller finde noget at skygge med før du kan “do your thing” – det skal den nye funktion “LIGHT MODE” rette op på. Det er ikke noget ny-skabende, og Serato-brugere vil sikkert sige “Det der har vi i forvejen!”. Rent visuelt ser det skrækkeligt ud, men det vil helt sikkert kunne hjælpe på problemet i skarpt lys.

REKORDBOX PERFORMANCE – GRATIS!
Går vi lidt tilbage i tiden, så kom Pioneer med deres “Performance”-funktion, som skulle gøre det nemt, smart, og hurtigt for DJs at få fuldt overblik, og afvikle fra deres bærbare. En funktion jeg personligt aldrig har anvendt, men det bunder også i at det ville koste mig penge at skulle bruge det. For mig har Rekordbox altid været et godt redskab, men funktionen i Performance har ikke været et behov jeg har haft – eller fået – da det betød at jeg skulle betale ekstra for noget der virkede fint på den “gode gamle” måde.

Med Rekordbox 6.0 er Performance til gengæld blevet gratis, dog med enkelte restriktioner som ikke virker – men som man selvfølgelig kan købe sig til ved et fast månedligt abonnement.

Behind – Nye funktioner, og cloud løsning

Før vi går lidt i detaljer med hvad du får af funktioner, synes jeg det er vigtigt at få introduceret de 3 forskellige abonnementer der nu kommer til Rekordbox. Det har sat sindet i kog hos mange, men grundlæggende skal man huske at det klassiske element med alm. overførsel til SD/USB stadig virker, og stadig er uden betaling. Hvis du vil udnytte fx. den nye Cloud-funktion, så vil du skulle betale for den. Så er spørgsmålet – er det dét værd?Der er 3 forskellige abonnementer at vælge imellem, og du får her en hurtig oversigt:

Rekordbox 6.0 prisoversigt

AUTO RELOCATE – FIND DINE MANGLENDE TRACKS
En af de mest irriterende ting der kan ske for os som DJ må være når du mangler lige præcis den fil du skal til at spille – og du aner ikke hvor den er. Den nye funktion “Auto Relocate” gør at Rekordbox selv søger efter den for dig, og endnu bedre – den kan gøre det med mere end én fil af gangen. I “Indstillinger” vælger du de mapper den skal gennemsøge for dig, og under “Manglende filer” vil du kunne se at der er kommet en nye knap der hedder “Auto Relocate” – når der trykkes på den vil den søge i de mapper du har valgt i indstillinger, og dermed klarer Rekordbox det sure arbejde for dig.

DROPBOX-INTEGRATION
Med Rekordbox 6.0 har Pioneer indgået et samarbejde med Cloud-giganten Dropbox. Kender du ikke til Dropbox, så er det i alt sin enkelthed en online cloud-service hvor du kan opbevare alle dine dokumenter, videoer, osv, og nu også dine Rekordbox-filer.

Det betyder du nu kan synkronisere dit bibliotek med Dropbox, og dermed være “on the fly” og stadig aktivt kunne analysere tracks, lave cue-points, rette grids til osv. – og det kan gøres direkte fra din mobil med Rekordbox’s nye app der er blevet genudviklet til at kunne arbejde med det her nye system.

Møg fed feature hvis du spørg mig – men ærligt, så ved jeg ikke om jeg vil få brugt det? Jeg har besluttet mig for at få det testet af, og se om det vil være noget jeg vil kunne udnytte.

Overall

Så hvad er der kommet ud af den nye opdatering? – Et lille touch-up på hvordan det ser ud, og et stort skridt i Cloud-teknologien. Det er noget vi skal vende os til vil jeg tro, da alting peger i retningen af streaming, og generelt online adfærd. En bøn herfra vil nok være, at de holder fast i, at der stadig vil være en gratis-model til eksport-mode, da jeg nok er – og bliver til den gamle del af det her.

DJ Danni J

DJ Danni J

Skriv et svar

Kort om bloggen

På vores blog bringer vi dig globale nyheder fra internationale festivaller, DJ’s og producere. Vi dækker selvfølgelig også nyheder fra den danske DJ branche.

Seneste nyheder

Følg os